Agenda

Activiteitenagenda 2017

Zet in je agenda:

OPEN DAG OP DE PRINSES MAXIMA MANEGE IN DEN DOLDER OP ZATERDAG 7 OKTOBER 2017


De Prinses Maxima manege, een manege voor valide en minder valide ruiters houdt op zaterdag 7 oktober van 13:00-17:30 een open dag op de manege in Den Dolder, Boerderijlaantje 14.

Iedereen is welkom om op deze dag te ervaren hoeveel plezier paarden brengen, hoe ze ruiters uitdagen en hoe ze hen helpen grenzen te verleggen. Tijdens de open dag tonen ruiters en paarden welke activiteiten de Prinses Maxima Manege biedt. Zowel professionals als vrijwilligers laten zien hoe er gewerkt wordt aan het verbeteren van de balans, motoriek, en algehele rijkunst, Tevens toont een aantal toppers uit de paardenwereld, zoals Marrigje van Baalen, Demi Scheeper, Tess de Weerdt en Eline Geurs de aanwezigen wat binnen de ruitersport mogelijk is. De Prinses Maxima hoopt bezoekers een veelzijdig beeld te geven hoe ruiters door het paardrijden fysiek vooruitgaan en veel energie halen uit het bezig zijn met deze fantastische dieren.
Tijdens de open dag is er grote variëteit aan activiteiten. Zo is er paardenvoetbal, springen, carrousel door valide ruiters en ook een pas de deux door minder valide ruiters. Ook worden demonstraties gegeven van logopedie en equitherapie.
DVB Foundation is aanwezig om een Clinic te geven. Marrigje van Baalen zal enkele van onze ruiters vertellen hoe zij hun paard kunnen trainen om ervoor te zorgen dat het paard ontspant en in balans is en hoe je een paard sterker maakt.

Ook vrijwilliger Demi Scheeper geeft een demo. Demi is vanaf haar 6e jaar rechtszijdig spastisch als gevolg van een herseninfarct. Op haar 12e is ze gaan paardrijden en nu is ze vastbesloten om niet alleen van haar hobby haar werk te maken maar ook naar de olympische spelen in Tokyo te gaan. Petra van de Ham, instructeur bij de manege, heeft haar paard Cairo beschikbaar gesteld voor Demi en met hulp van de DVB foundation volgt Demi nu een intensieve training en reed ze onlangs op de KNHS talentendag in de hoop toegelaten te worden tot de nationale beloftetraining.

Tess de Weerdt, oud stagiaire van de Prinses Maxima manege en ook aanwezig op Horse Event, geeft een show over vrijheidsdressuur met haar Spaanse PRE-paard(en). Dit zo krachtige paardenras kiest in vrijheid om te gehoorzamen en laat zonder dwang enkele dressuuroefeningen zien.

De slotact wordt gegeven door Eline Geurs, instructrice op de manege en fervent en succesvol menner. Ze is districtkampioen 2-span vaardigheid klasse M en werd onlangs derde op het NK samengesteld mennen. Zij verzorgt een spectaculaire afsluiting.

Gedurende de hele dag is er aan de kinderen gedacht: schminken, hoefijzers versieren, ponyrijden en er is een poffertjeskraam. De Prinses Maxima manege: een unieke manege

De Prinses Maxima manege is een bijzondere manege, voor valide en minder valide ruiters, voor iedereen die graag ontwikkeling op maat wil om met plezier te kunnen paardrijden. Het draait echter niet alleen om het rijden op het paard. De ruiters zijn betrokken in het hele reilen en zeilen van de manege en krijgen veel kennis en vaardigheden mee rondom de verzorging van de paarden. Het draait dus niet alleen om de les. De manege hecht veel waarde aan dit totaalplaatje, wie wil brengt de paarden naar de paddock of weide, verzorgt ze, geeft ze te eten of helpt met opzadelen voor de kleintjes of minder validen. Het mag duidelijk zijn dat de paarden fysiek en mentaal sterk moeten zijn. Afwisseling, een bosritje na een therapiesessie en een actieve training door de valide ruiters zijn belangrijk en daarom kiest de Prinses Maxima manege bewust voor een mix van ruiters en activiteiten. Ook is er voor goede ruiters de mogelijkheid om een paard te leasen.

De mix van ruiters en activiteiten staat centraal tijdens de open dag. De manage hoopt door alle activiteiten haar unieke karakter aan het publiek zichtbaar te maken.

Hou deze website en Facebook goed in de gaten voor het laatste nieuws!

En deel dit bericht vooral met iedereen die je kent en eens bij ons wil komen kijken. Of misschien wel vrijwillig begeleider of menner wil worden. Want zonder deze hechte en gezellige groep enthousiastelingen kunnen minder-valide ruiters niet rijden.