Paardencoaching

Functioneer je prima, en heb je toch het gevoel dat je vastzit? In moeten in plaats van willen, in het anderen naar de zin maken, in opgeslokt worden door de druk van je omgeving? Coaching met paarden helpt je om snel duidelijk te krijgen waar het wringt.

Simone van Loon is als paardencoach verbonden aan de Prinses Maxima Manege. Zij zet paarden in om mensen bewust te maken van hun potentieel. Welke kwaliteiten heb je, en in hoeverre draag je deze volledig uit? Waar loop je tegen aan, en wat kan je hier zelf in doen of laten?

Paarden reageren instinctief op wat mensen denken, voelen en doen. In de samenwerking met het paard merk je direct wat het effect is van jouw gedrag. Het paard heeft geen verborgen agenda, maar is puur, onbevooroordeeld en eerlijk. Tijdens een coachsessie staat het paard als spiegel centraal en word de link gelegd met jouw dagelijkse praktijk.

Voorbeeldvragen waarbij paardencoaching je kan helpen:
• Ik laat me snel voor iemands karretje spannen. Mijn omgeving neemt een loopje met me. Hoe kom ik voor mezelf op?
• Ik heb het niet naar mijn zin op het werk. Hoe komt dit? Tijd voor een andere baan, of is er iets anders aan de hand?
• Ik vind het moeilijk knopen door te hakken. Hoe word ik zeker van mijn zaak?
• Ik ben altijd bezig met wat anderen van me vinden. Ik wil leren mijn eigen lijn te volgen.
• Ik zit niet lekker in mijn vel. Wat kan ik doen om me beter te voelen?
• Ik laat me snel overdonderen door dominante mensen. Hoe neem ik zelf de leiding in werk en leven?
• Ik krijg anderen zelden mee in wat ik wil. Hoe verander ik dit?

De effecten van Simone’s paardencoaching zijn: meer energie, meer geluk, meer doen wat je wil doen, meer laten wat je wil laten, meer in contact met je gevoel, meer in contact met wat je nodig hebt, meer ruimte voor jezelf, meer vertrouwen in eigen kunnen en meer vrijheid (bijvoorbeeld in keuzes die je maakt).

Alle oefeningen zijn naast het paard. Ervaring met paarden is niet nodig. De hoeveelheid en duur van de sessies zijn afhankelijk van de vraag.

Meer weten? Neem contact op via de Prinses Maxima Manege of via de website van Simone.
Link naar de website Stap voorwaarts