Ponykamp 9 en 10 juli
16 juli 2017
Aankondiging nieuwe bedrijfsleider
17 november 2017
Laat alles zien

Gijs van Lennep Legend, zondag 27 augustus

Geslaagde rally ‘Gijs van Lennep Legend’

door Walter Eijnhoven

Zondag 27 augustus organiseerde Kiwanis Club Bilthoven, alweer voor de zevende keer, de ‘Gijs van Lennep Legend’, voorheen de ‘Bilthoven-Classic’. Deelnemers die zich wilden inschrijven, moesten snel zijn, want in no-time was de rally alweer volgeboekt. En dat was goed nieuws voor de Prinses Màxima Manege uit Den Dolder.

Eerder dan ooit was de rally alweer volgeboekt, met 115 auto’s. ‘Inderdaad waren wij ver voor einde inschrijftijd alweer volgeboekt’, begint Kiwanis-lid Adriaan Peijenburg zijn verhaal. ‘Dat bewijst weer eens dat onze rally nu echt tot de top van de Nederlandse rally- en toerritten is doorgedrongen’. Kiwanis Clubs halen geld op voor goede doelen, bij voorkeur voor organisaties in de directe omgeving, maar in ieder geval altijd voor projecten die te maken hebben met kinderen.


Prinses Màxima Manege

‘Afgelopen jaren hebben wij geld opgehaald voor onder andere het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Kinderhospice De Glindt in Barneveld, Christophorus in Bosch en Duin, ZonnaCare in Den Dolder en dit jaar voor de Prinses Màxima Manege, ook in Den Dolder. Deze organisaties doen allen ‘iets’ voor kinderen, en dat is toch waar wij het voor doen hè?, voor kinderen’, vult Herman van Workum aan. Om meer te kunnen doen voor het goede doel is de rally ge-upgrade van Bilthoven Classic naar Gijs van Lennep Legend. Dit betekende onder andere een verhoging van het inschrijfgeld, maar de toer- en rallyrijders zijn graag bereid in de buidel te tasten voor het goede doel.


Drempels


Zondagmiddag 27 augustus duurde het even voor de eerste auto’s het terrein van Sweco opreden. ‘Dit jaar was de rit iets moeilijker dan voorgaande jaren’, legt Van Workum uit. Deelnemer/ toerrijder Bas van Werven had het moelijk onderweg. Van Werven: ‘Ik had mij ingeschreven met een Porsche 914 uit 1975. Onderweg haperde er echter het één en ander, dus ik ben snel naar huis gereden, om een andere Porsche te halen. Deze 928S rijdt ook als een speer. Met 300 PK is dat een prima auto’. Daar was bijrijdster Mirjam van der Horst het helemaal mee eens. Ook deelnemer Jan van Marwijk met zijn Ferrari F40 draaide later dan gepland het Sweco-terrein op, maar dat had niets te maken met het uitgezette parcours. ‘Deze wagen rijd ik natuurlijk niet iedere dag, dus het is altijd weer even wennen. Hij rijdt echt fantastisch, maar pas met snelheden waarbij een bekeuring in het verschiet ligt. Vanaf 120 km/u rijdt hij fijner, maar beter nog als hij harder mag. En dan het geluid hè? Dat is oorverdovend. Onderweg moest ik nog wat drempels nemen, maar dat is een ware crime. Ik moest ze echt heel schuin nemen, in de hoop dat ik niets beschadigde’, vertelt Van Marwijk.


Nieuwe loods


Ondertussen wachten Fondsenwerver Marriëtte Scheltens en voorzitter Thomas Posthumus Meyjes van de Prinses Màxima Manege rustig af op wat komen gaat. Posthumus Meyjes: ‘Wij vinden het geweldig dat onze manege dit jaar door de Kiwanis Club Bilthoven is gekozen als goede doel. Tot onze vreugde zijn klassieke PK’s ingezet om onze paarden kracht te geven, en zo onze doelgroep nog beter van dienst te kunnen zijn’. ‘Waar haalt hij zo’n volzin vandaan hè?, vult Scheltens aan. ‘Wij hopen in ieder geval dat de veiling een mooi bedrag oplevert voor onze manege’. De opbrengst van deze dag gaat naar een nieuwe loods voor onder andere het huifbed, zodat deze stofvrij kan staan als deze geen dienst doet. ‘In onze oude loods staat het huifbed nog naast het hooi. Wij willen onze hooivoorraad scheiden van de paarden en het huifbed, zodat èn huifbed èn paarden in een minder stoffige omgeving staan. Dat is ook beter voor onze vrijwilligers. Zo snijdt het mes aan twee kanten’. Aan het eind van de middag werd tijdens de veiling uiteindelijk 30.000 euro opgehaald voor de Prinses Màxima Manege.


Bron: De Vierklank van 30 augustus 2017

Kijk ook op de website door te klikken op onderstaande link:
Gijs van Lennep Legend 27 augustus 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *