Weer enorme opbrengst van Rotary Groot Bilthoven
17 juni 2018
Clinic voor ParaPaard op Outdoor Gelderland
3 juli 2018
Laat alles zien

Prinses Máxima Manege 5 sterren manege

De FNRS vind kwaliteit belangrijk omdat de ruiters erop moeten kunnen vertrouwen dat een FNRS-bedrijf voor kwaliteit staat. Daarom vindt er een sterrenkeuring plaats. Het sterrensysteem laat zien wat een manege op het gebied van veiligheid, aansprakelijkheid, kwaliteit en paardenwelzijn in huis heeft.

Op vrijdag 15 juni is er een onafhankelijke inspecteur op de Prinses Máxima Manege geweest om de manege te beoordelen. Het bedrijf wordt volgens het sterrenformulier beoordeeld hier staat bijvoorbeeld in hoe de ligging/entree/buitenaanzicht is, hoe de kantine/ontvangstruimte/sanitaire voorzieningen etc. eruit ziet, Management en veiligheidsbeleid, stallen, binnen- en buitenrij faciliteiten, opslag, harnachement/zadelkamer, paarden/ponybestand, instructie/training/service, diverse voorzieningen en Quickscan voor paardenwelzijn. Dit zijn de hoofdpunten waaronder nog diverse punten staan. Vervolgens worden al deze punten langs gelopen en komt er een totaal score uit.

De Inspecteur heeft het volgende over onze manege gezegd:
De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder beperking. Zij werkt samen met Stichting Reinaerde, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij is de steun en inzet van een tachtigtal vrijwilligers echt noodzakelijk om op verantwoorde wijze de lessen, de therapie en ook het huifbed rijden te kunnen uitvoeren. Tegenwoordig worden er ook steeds meer gewone manegelessen verzorgd met de mogelijkheid om ook aan de F proeven mee te kunnen doen. Het bedrijf wordt strak en enthousiast geleid door de bedrijfleidster en zij deelde mede dat er op termijn nog een aantal verbouwingen en aanpassingen van de accommodatie in de planning staan. Zoals het bedrijf er nu al zeer verzorgd en goed onderhouden bijligt geeft dit wel aan dat er naar perfectie wordt gestreefd. Ook aan het welzijn van de paarden pony's is voldoende aandacht besteed. De zeer goede huisvesting van de paarden wordt aangevuld met voldoende uitloop mogelijkheden in deze bosrijke omgeving waarin de accommodatie is gelegen. Het bedrijf komt uit op een puntentotaal van 536 punten hetgeen ruim recht geeft op 5 sterren en mag het bedrijf als een aanwinst voor het ledenbestand worden beschouwd.

Dit hebben we bereikt met de 80 vrijwilligers die elke dag komen helpen en begeleiden bij de lessen, de menners en grooms die in weer en wind buiten de huifbedritten verzorgen, de klussers waarvoor geen klus te groot is op de manege, de instructeurs die elke dag weer enthousiast in de bak staan, het stalpersoneel en de cliënten en begeleiders van de dagbesteding die zorgen dat de paarden worden verzorgd en het bestuur van de manege ook niet te vergeten.

De beoordeling van de 5 sterren is echt iets om trots op de zijn en dit hebben we echt me ze allen gedaan.

Er volgt nog een officiele uitreiking en dit gaan we met ze allen vieren. We houden jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *