Manege werkgroep

De Prinses Máxima Manege werkt samen met Stichting Reinaerde, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Manege Dagbesteding Reinaerde ook wel bekend onder de naam ‘manege werkploeg’ werkt van maandag t/m vrijdag op de Prinses Máxima Manege. Sinds 2014 werken wij met deze huidige samenstelling en werkwijze. Verspreid over de week zijn er elf cliënten aanwezig en bestaat het team begeleiders uit drie mensen. Je kunt ons makkelijk herkennen aan ons uniform met ons eigen logo. De begeleiding is herkenbaar aan de rode jassen.

We bieden ondersteuning bij alle werkzaamheden de er verricht worden, hierbij werken we nauw samen met de medewerkers van de Prinses Máxima Manege. Samen met de dagcoördinatoren blijven we kijken naar de mogelijkheden van werkzaamheden binnen de manege. Hierbij is het de uitdaging om een duidelijk voorspelbaar programma te maken dat toch voldoende afwisselend is.

Bij ons staat centraal wat je wil, kunt en aankunt. Hierbij gaan wij uit van de ontwikkelingsmogelijkheden van ieder individu. Het uitgangspunt is dat je jezelf kunt zijn en plezier hebt in wat je doet. Werkzaamheden zijn onder meer stallen uitmesten, stallen opstrooien, paddocks en weiland schoonhouden, poetsen van zadels en tuig, paarden binnen zetten, paarden poetsen en kantinewerkzaamheden.