Donatie Old Grad Dad van € 5.000
1 januari 2019
Ruiterfitheid training zondag 3 en 10 maart
16 januari 2019
Laat alles zien

Mogen wij ons even voorstellen?

Zoals jullie inmiddels hebben vernomen zal met ingang van van 1 maart as. de samenwerking met Stap4Stap op de Prinses Máxima Manege eindigen.

Uitbreiden zorgaanbod
Wij zien het zorgaanbod op de Prinses Maxima Manege als een grote meerwaarde en willen ons daarmee graag blijven onderscheiden. Wij zijn daarom verheugd jullie mede te delen dat wij vanaf heden diverse therapieën gaan aanbieden op onze prachtige locatie. Wij zullen dit doen in nauwe samenwerking met onze vertrouwde zorgpartner Stichting Reinaerde.

Lopgopedie en Kindercoaching
Naast logopedie en (kinder)coaching als vaste therapieën binnen ons zorgaanbod is het ook onze ambitie om dit uit te breiden met fysiotherapie en vormen van psychotherapie in de toekomst.
Voor nu stellen wij jullie graag voor aan onze nieuwe Logopediste Anouk Deutzenberg en Kindercoach Chyma Althuis.

Babette de Bruijn, ook Logopediste en al bekend als instructeur IPG en vanuit de dagbesteding zal in de toekomst eveneens worden berokken bij de therapieën.

Deze drie therapeuten versterken het multidisciplinaire team van de Prinses Máxima Manege dat zich dagelijks inzet om ruiters vooruit te helpen, hetgeen zij met veel plezier en bevlogenheid zullen gaan doen
.

Kindercoach


Hallo, ik ben Chyma Althuis. Naast mijn werk als Pedagogisch Coach op een kinderdagverblijf bied ik kindercoaching aan op de Prinses Maxima manege. Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik stage gelopen bij de Prinses Máxima manege, wat dat betreft ben ik een oude bekende!
Soms loop je tegen dingen aan of gaat het even niet zoals het hoort. Dan kan het helpen om jezelf beter te leren kennen en te leren om te gaan met lastige situaties of gevoelens. Door speciale oefeningen naast (en op) het paard kun je op een rustige en vooral leuke manier oefenen met deze thema’s. Met het paard als vriend en/of als spiegel kun je op een laagdrempelige en speelse manier aan de slag.

Logopedie

Hallo! Mijn naam is Anouk Dautzenberg, gepassioneerd paardenmeisje, Logopediste en Paardencoach. Ik kom het team van de Prinses Máxima Manege versterken! Binnen de manege zal ik logopedie te paard verzorgen om kinderen te ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van communicatieve vaardigheden. De paarden zorgen voor een zachte en veilige omgeving. Twee voorwaarden die heel belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van een kind. Bovendien worden meerdere zintuigen aangesproken en kunnen wij werken in de natuur. Hoe heerlijk is het om op die manier te kunnen leren?
Het is mijn missie om er voor te zorgen dat ieder kind vanuit zijn of haar eigen kracht en mogelijkheden kan blijven groeien en ontwikkelen, op zijn of haar eigen tempo. Ik vind het daarbij belangrijk dat er ruimte is voor rust, communicatie en de nodige humor! Ik stem daarbij af op dat wat het kind nodig heeft. Ieder kind is immers uniek! Mag ik jouw zoon of dochter binnenkort verwelkom bij de paarden?"
Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:
- Vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.
- Oefenen met sociale interactie en communicatie.
- Herkennen en aangeven van grenzen (afstand en nabijheid).
- Emotieregulatie (hoe ga je om met gevoelens?).

Voorbeelden van oefeningen zijn:
- Het paard leiden over een hindernis parcours.
- Oefeningen met het paard los in de ruimte.
- Wandelen met het paard in het bos ( erop of ernaast).

Voor wie?
Kindercoaching is voor kinderen van 8 – 18 mét of zonder diagnose. Coaching trajecten kunnen individueel of in een groepje. Ouders worden nauw betrokken in de trajecten en ouder-kind sessies zijn ook mogelijk. Een coaching traject begint met intakegesprek, de coaching sessie duurt 1 uur. Afhankelijk van de hulpvraag wordt een x aantal sessies afgesproken Tussentijds zal er worden geëvalueerd en mogelijk het traject worden verlengd. De coachings vinden plaats in de bak of in het bos, op woensdagen en vrijdagen in overleg.

Logopedie met hulp van paarden is een bijzonder alternatief voor reguliere logopedie zowel bij kinderen als volwassenen. Bij logopedie te paard is de beleving van de therapie namelijk heel anders, je spreekt meerdere zintuigen aan en er wordt veelal gewerkt in de natuur. Hoe heerlijk is het om op die manier te kunnen leren? De paarden zorgen voor een zachte en veilige omgeving. Twee voorwaarden die heel belangrijk zijn met name bij de ontwikkeling van kinderen. Lekker in de buitenlucht en in de nabijheid van paarden. Het bevordert op interactieve en speelse wijze contact en communicatie.
Chyma Althuis, pedagogisch coach en instructeur gaat kindercoaching vormgeven binnen de manege. Zij helpt in individuele of groepssessies kinderen zichzelf beter te leren kennen en om te gaan met lastige situaties en gevoelens. Het paard als vriend, en spiegel helpt om op een laagdrempelige wijze aan de slag te gaan met thema’s als zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, communicatie, grenzen aangeven en het omgaan met emoties.

Voor meer informatie omtrent ons zorgaanbod of een kennismaking kun je contact opnemen met de bedrijfsleider van de Prinses Maxima Manege, Jenneke Nijhof 06-15312907 op per email info@prinsesmaximamanege.nl. Houdt ook de website in de gaten.

Hartelijke groet,
TEAM PRINSES MAXIMA MANEGE

Met vriendelijke groet,

Jenneke Nijhof
Bedrijfsleider Prinses Máxima Manege

Boshutlaantje 14 | Dolderseweg 170
3734 BP Den Dolder | T (030) 2 29 16 65

Mobiel: 06-15312907
E info@prinsesmaximamanege.nl
Website: www.prinsesmaximamanege.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *