Spelregels

Aanmelding

Aanmelden kan door middel van het invullen van het aanmeld- en SEPA formulier. Deze kunt u downloaden van de website en kunt u vinden in de menubalk Informatie.
Na het invullen, ondertekenen en opsturen, bij voorkeur via de email, van deze formulieren is uw inschrijving definitief. Uiteraard nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Beëindiging deelname

Beëindiging van deelname aan de lessen gebeurt schriftelijk. Opzeggen uiterlijk voor de 25e van de maand. De maand erop betaal en rij je nog in verband met maand opzegtermijn. Om een voorbeeld te noemen: In maart zeg je op voor de 25e dan betaal en rij je nog in april.

Aanvangstijden

Ruiters zijn tijdig voor aanvang van de les (ca. 15 minuten) aanwezig zodat de groep op tijd kan beginnen.

Leeftijd, gewicht en groep

De minimumleeftijd voor paardrijden is 7 jaar. Voor therapeutisch rijden geldt geen minimumleeftijd. Er kan een wachtlijst zijn (afhankelijk van niveau, handicap en voorkeursdag van de ruiter). Ruiters met een beperking en vrijwilligers hebben voorrang. Vanwege ons 'paardwaardig' beleid hanteren wij een limiet van 90 kg aan lichaamsgewicht. Groepen bestaan uit minimaal 4 ruiters. Indeling gaat op basis van niveau en handicap.

Facturering en betaling lesgelden

Betaling per maand via incasso, dit bespaart administratiekosten. Zonder incassomachtiging volgt een factuur per maand verhoogd met € 2,50 aan administratiekosten. Betaling van het lesgeld is vóór aanvang van de maand/het kwartaal. Niet nakomen van de betalingsverplichtingen brengt incassokosten met zich mee.
Kwartaalabonnementen voor het Huifbed worden per kwartaal geïncasseerd.
Contante betaling van lesgelden is niet mogelijk.

Bericht van verhindering en inhaallessen

Verhindering van deelname aan lessen zo mogelijk tenminste 24 uur van tevoren doorgeven aan de instructeur door de voicemail in te spreken of een email sturen naar info@prinsesmaximamanege.nl. Tijdstip van ontvangst geldt dan als tijdstip van melding. Een proef-, privé- of therapieles die binnen 24 uur afgezegd wordt door de ruiter/verzorger worden ten alle tijden belast.
Alleen in geval van afzeggen door de manege (calamiteiten) is het mogelijk de les in te halen, in overleg met de instructeur.
Gemiste lessen, bijvoorbeeld tijdens feestdagen, bij verhindering door vakantie of ziekte e.d. worden NIET terugbetaald en kunnen ook NIET ingehaald worden.
Voor onze vrijwilligers is het ook van belang dat er op tijd wordt afgezegd, wij kunnen hen dan op de hoogte stellen.

Rijkleding

Ruiters zorgen zelf voor rijkleding, laarzen/rijschoenen met chaps en een passende cap:
  • De cap heeft een CE keurmerk met nummer 1384;
  • Rijlaarzen of jophur/rijschoen met mini of lange chaps;
  • Een naadloze lange broek (om doorrijdplekken te voorkomen);

Tips:

  • Draag altijd een lange (paardrij)broek, ook als het buiten 30 °C is;
  • Draag jas/vest dicht (paarden kunnen schrikken van fladderende kledingstukken);
  • Laat sieraden af in verband met veiligheid;
  • Lange haren in staart of vlecht;
  • Draag lange mouwen tijdens buitenritten (met oog op tekenbeten en zwiepende takken);
  • Het dragen van een bodyprotector mag, maar is niet verplicht.