Koffietijd op RTL 4 gemist op dinsdag 5 februari?
5 februari 2019
Uitslag dressuurwedstrijd 17 februari 2019
12 maart 2019
Laat alles zien

Time to say goodbye….Evita

In mei 2015 kwam deze schoonheid, want dat is ze, onze manege versterken. We kochten haar bij een professionele springstal waar ze uit inruil was verkregen. Daar zagen we haar, die mooie vosmerrie met een lieve uitstraling en bij het rijden was ze zo braaf dat wij het wel aandurfden met deze grote merrie.

Haar vader de Gelderse hengst Upperville en vanuit haar moeder Groningse bloedlijnen (Natasha). Je krijgt dan een sterk (Gelders) en koel (Gronings) paard. Iedereen die een Groninger kent, weet ook dat het karakter uniek en eigenzinnig is (ik mag het zeggen). Evita is zo’n merrie waar iedereen op weg stapt wanneer je niet teveel dressuurmatig van haar vraagt, ze heeft veel gehandicapte ruiters bij ons een glimlach op hun gezicht getoverd en in het bos kan je geen beter paard wensen.

Ze kan ook super dressuurmatig lopen, maar dan moet je het wel netjes vragen.. en de juiste hulpen geven want anders vindt ze er wat van…. Jaja… “als jij wat wilt…dat moet je het ook zelf doen he? “ want anders ga ik het ook niet doen ..”. Evita is een superlieve slimme merrie die de minder valide ruiters schaapmak draagt en de valide ruiters uitdaagt om beter te presteren. Vanwege haar bouw heeft ze het wel nodig om dressuurmatig goed gereden te worden en ze is nog jong. Wij vinden dat zij het verdient om het beste uit zichzelf te halen, ook dressuurmatig, ze heeft namelijk veel potentie en hebben daarom besloten om voor haar een nieuwe eigenaar te zoeken, die haar begrijpt en ook kan uitdagen en begeleiden om het beste uit zichzelf te halen en om samen verder te groeien. In voorbereiding hierop gaat Evita 1 maand door Niels van Brummelen getraind worden.
Omdat Ide terugkomt zal Evita zondag verhuizen naar een tijdelijke nieuwe locatie. We houden jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *