Vertrouwenspersoon

Elsbeth Tramper

Vertrouwenspersoon

0652630859


Mag ik mij even voorstellen


Hallo allemaal. Via deze weg wil ik mij voorstellen: Mijn naam is Elsbeth en vanaf zomer 2014 ben ik vertrouwenspersoon voor de manege. Voordat ik inga op wat een vertrouwenspersoon doet, zal ik eerst wat over mijzelf vertellen.

30 jaartjes oud en ik woon in het centrum van Utrecht. Ik ben getrouwd met Lucas.
Het stadsleven is fijn, maar in de weekenden ben ik vaak te vinden in de bossen van Doorn, waar mijn Fjord staat, die ik inmiddels alweer 16! jaar heb. Met een achtergrond in de psychologie en bedrijfskunde ben ik werkzaam als coach/trainer/adviseur, met mensen binnen de context van organisaties. En ja, als instrument zet ik daarbij soms ook paarden in. Geweldig om te zien dat paarden vaak dingen naar boven halen, die je met woorden toch lastig kunt bereiken.

Voor sommigen van jullie zal ik geen vreemde zijn: ik heb 2 jaar geleden bij de PMM onderzoek gedaan naar de effecten van de inzet van paarden in coaching en therapie. Een prachtig onderzoek, waarbij ik ben geraakt door het mooie werk wat de PMM doet: mensen een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn.

De vertrouwenspersoon
De vertrouwenspersoon is er voor iedereen die betrokken is bij de manege. Een vertrouwenspersoon is iemand met wie je zaken over de manage kunt bespreken die je liever niet met anderen wilt bespreken. Dit kan zijn omdat je je ervoor schaamt, omdat je het niet durft te bespreken of omdat je niet gehoord wordt. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie of psychische of seksuele intimidatie. Alles wat je aan mij vertelt, vertel je in vertrouwen en blijft ook vertrouwelijk. Als je wilt dat ik richting de manege iets doe met jouw verhaal zal ik dat altijd anoniem doen. Maar soms kan het ook gewoon fijn zijn om je verhaal kwijt te kunnen. Ik vind het daarom belangrijk om te zeggen dat je me altijd mag benaderen, ook als je niet zeker weet of je daarvoor mij kunt benaderen.

Je kunt me bereiken op mijn mobiel of per mail. Ook ben ik af en toe op de manege te vinden.