Oranje bedankje voor iedereen
8 april 2017
Verjaardag Henk, Tweede Paasdag
17 april 2017
Laat alles zien

Dinsdag 18 april: werkzaamheden buitenbak gereed

Na het afvoeren van de berg aarde uit de buitenbak is de Firma Agterberg, samen met de onderaannemer Van Rijnsoever, op dinsdag 11 april j.l. begonnen met het vernieuwen van de buitenbak. Deze werkzaamheden hebben een week in beslag genomen.
Na het afgraven van de oude toplaag zijn er sleuven gegraven voor het leggen van de drainagebuizen en de leidingen voor het besproeïngsysteem en de waterbakken. Hierop ligt een dikke laag drainagezand en een laag van 12 cm gebroken puin. Het geheel is afgewerkt met laag lavazand Lavalith en daarop ligt de toplaag AgterbergGeomix. Aan de zijkanten van de bak zijn hardhouten planken, beschot, aangebracht.
Op dinsdag 18 april was de buitenbak helemaal klaar en vanaf woensdag worden de eerste lessen weer buiten gegeven. De zomer kan komen, wij zijn er klaar voor. Ruiters veel plezier en zorg er met elkaar voor dat hij ook netjes blijft.


Aan het nieuwe pad om de buitenbak, mede mogelijk gemaakt door de bosgroep van Reinaerde, is de laatste tijd hard gewerkt.
Eerst is het pad opgeschoond, daarna een laag aarde en als toplaag nog een laag zand van de buitenbak.
Dankzij de afrastering, die Boudewijn en Tom gemaakt hebben, lopen de paarden direct naar de paddock en kunnen niet meer door de buitenbak.
Helaas moest een enkel boompje het ontgelden. Waarschijnlijk hadden deze dunne boompjes het toch niet gered tussen de grotere bomen.


Naast de buitenbak is ook de longeerpaddock onder handen genomen. Voorzien van drainagesysteem en nieuw zand kan hij weer voor vele doeleinden gebruikt worden. Zoals proeflessen, logopedie, equitherapie en natuurlijk het longeren van de paarden.
Rondom is het oude ruiterpad in ere hersteld zodat er nog meer variatie in het te lopen parcours mogelijk is.
Na al deze werkzaamheden is de manege weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst. Dit alles dankzij de vele sponsoren die ons werk ondersteunen.


De Prinses Máxima Manege blijft in beweging.

In onderstaande video, gemaakt door Tom, laat Sandra zien hoe prettig het is om weer een goede buitenbak te hebben. Iedereen geniet en niet alleen van het mooie weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *